Warmtepompen en airco

Dernitronics

 

Waarom warmtepomp?

 

Een lucht-lucht warmtepomp is eigenlijk het identieke van een split-airconditioning of inverter. Met zo een toestel kan je zowel verwarmen als koelen.

 

Hierboven ziet u het systeem in koelmode zoals we het allemaal kennen. De buitenunit ontneemt de warmte uit het gas en de binnenunit gaat dit koudemiddel nu gebruiken om een ruimte af te koelen. Nu kunnen we dit ook gaan omdraaien. In plaats van buiten warme lucht te blazen doen we dit nu binnen zoals u kan zien in onderstaand schema. Doordat we geen warme lucht aanmaken maar deze uit de buitenlucht halen, kunnen we bij positieve buitentemperaturen een rendement halen van zelfs tot 500%. Dit komt overeen met een COP-waarde van 5. Dit wil zeggen dat u bij 1 kW verbruik u 5kW warmteopbrengst heeft.

Iets meer uitleg

Wat gebeurt er nu precies in zo 'n warmtepomp en van waar dat hoge rendement.

 

De buitenunit bevat een condensor en een compressor. Deze compressor zal het koudemiddel (in de standaard huisinstallaties: R410A) naar een hoge druk samenpersen. Hierbij ontstaan hoge temperaturen die via de condensor naar de buitenlucht worden afgevoerd.

 

 

De binnenunit zorgt ervoor dat via een expansieventiel en een verdamper de vloeistof terug omgezet wordt naar gasvorm. Hierdoor zal alle energie of warmte onttrokken worden uit de omgeving en krijgt men koude lucht.

 

 

  • Zonnepanelen
  • Zonneboiler

 

Voor welk systeem of merk kies ik?

Bij Dernitronics kiezen we uitsluitend voor lucht-systemen en geen geothermische. Het voordeel van geothermische systemen is dat de COP-waarde behouden blijft bij negatieve buitentemperaturen. Het nadeel is echter de hoge kostprijs die zo'n installatie met zich meebrengt. We kiezen voor Mitsubishi en Daikin omdat deze 2 spelers reeds jarenlang hun vertrouwen op de markt hebben bewezen. En dit op gebied van degelijkheid en service na verkoop.

Zoals eerder vermeld kunnen we dit proces omkeren zodat de compressor de hoge druk aanmaakt in de binnenunit waardoor men de binnenruimte kan verwarmen.

U heeft reeds gezien aan de foto's dat u kan opteren voor vloer-, wand- of plafondmodellen. Dit zorgt ervoor dat we voor elke ruimte steeds de gepaste oplossing kunnen bieden.

 

Enkele voorbeelden

Dernitronics

  • Domotica
  • Elektriciteit
  • Renovatie
  • Nieuwbouw
  • Innovatieve technieken