Domotica

Dernitronics

Waarom domotica

Domotica kan interessant zijn omwille van verschillende redenen. Zoals comfort, energiebesparing en dit met de garantie dat uw woning klaar is voor de toekomst.

 

Iets concreter. Wat kunnen we nu begrijpen onder meer comfort? En wordt zo een systeem niet te ingewikkeld?

Zeker niet, het is immers de bedoeling dat alles eenvoudiger wordt. Bijvoorbeeld met 1 simpele druk op de knop alles doven dat moet uitgeschakeld worden. Op dezelfde manier kan men het nodige inschakelen wanneer men tv wil kijken en hiervoor de nodige sfeer wil creƫren via bv dimmers of ledverlichting. Via je gsm de radio bedienen of een deur openen. De verwarmingstand controleren en aanpassen. De verwarming laten omschakelen naar nacht met de alles-uit-toets. Muziek aanpassen.. U leest het: eens u alles heeft kan dit allemaal naar uw behoeften worden ingesteld en ten allen tijde worden gewijzigd!

Bij Dernitronics kiezen we uitsluitend voor bus systemen. Dit voor de bedrijfszekerheid, mogelijkheid tot uitbreiding en een steeds aangepaste prijs aan de installatie. Welk systeem het precies wordt is opnieuw afhankelijk van de prijs en volgens de behoeften van de klant. Neem hiervoor contact op en laat u door ons datgene adviseren dat 100% bij u past!

Voor welk systeem of merk kies ik?

Iets meer uitleg

Een domotica systeem dat werkt op het bus principe is een systeem met afzonderlijke modules die telkens verbonden worden door een buskabel. Deze kabel bestaat uit 4 geleiders die zorgen voor stroom en signaal. In het hele net zijn er ingangen zoals drukknoppen of bewegingsmelders alsook uitgangen zoals relais en dimmers. Met de ingangen bedien je dus de uitgangen. De relatie tussen in- en uitgang wordt na de montage geprogrammeerd door een computer. Dit is ten allen tijde aan te passen.

Er is telkens een module die zorgt voor de communicatie tussen de domotica en een PC! Meestal leren we trouwens onze klanten alles zelf te programmeren en dat is, tot op heden, altijd gelukt. Wanneer er een probleem is nemen we de computer van op afstand over om dit euvel op te lossen of uitleg te verlenen.

 

 

 

 

Een ingangsmodule kan bestaan uit drukknoppen van het merk zelf maar ook de drukknoppen van een merk als bv Niko kunnen door een kleine ingreep aangepast worden en op deze manier inteligent worden, om te werken met het domotica systeem naar uw keuze.

 

Als uitgangen hebben we de relais modules of dimmers die er voor zorgen dat het licht gedimd wordt, rolluiken bediend, poort open gaat,..

Enkele voorbeelden

Dernitronics

  • Domotica
  • Elektriciteit
  • Renovatie
  • Nieuwbouw
  • Innovatieve technieken

 

Als laatste zijn er de communicatie middelen dat alles kan bediend worden via gsm, computer, touchscreens,..Deze bedienen niet enkel, maar geven ook steeds aan wat er reeds of nog altijd in werking is. Alweer een betere controle op uw portefeuille om zo de energiefactuur in de gaten te houden.

 

  • Zonnepanelen
  • Zonneboiler